АБЧО подписа официално споразумение за сътрудничество с Федерацията на Общините и Регионите на Андалусия

В присъствието на Областния управител на област Варна Стоян Пасев, Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) и Федерацията на Общините и Регионите на Андалусия (FAMP) подписаха споразумение за сътрудничество. Това съобщиха от пресцентъра на асоциацията. Подписи под документа положиха инж. Атанас Стоилов, Председател на УС на АБЧО  и Тереза Муела, Ген. секретар на FAMP. Със споразумението, което се подписа на Никулден, двете сдружения правят стъпка напред, като обединяват сили в дух на европейско сътрудничество за успешен обмен в приоритетни сфери на развитие. Събитието се проведе в сградата на Областна администрация Варна в присъствието на кметовете на общините от региона – Девня, Аксаково, Белослав и Долни чифлик.

„Подписвайки настоящото Споразумение, изразяваме готовността си да обединим знания и ресурси за постигане на по-добра среда за живот на гражданите на двата региона – Българското Черноморие и Андалусия. Заявяваме намерение за сътрудничество в областта на местното самоуправление, иновациите, икономиката, социалните дейности, културата и спорта“, заяви Атанас  Стоилов.

От своя страна, Тереза Муела сподели, че местната среда е тази, в която може да се осъществи желанието ни за създаване на свят с реално хуманно измерение, където хората могат да рaзвиват своите дарби, интереси и стремежи, където управлението е по-близо до хората и улавя пулса на своите граждани.