Автомобили паркират върху подстъп за инвалиди в Девня

снимка: Община Пловдив

Подход за хора с увреждания, придвижващи се с инвалидни колички, се оказва удобно място за паркиране на автомобили. Съоръжението се намира на автогарата в квартал „Девня-1“ и е изградено, за да могат хората с увреждания да се качват на тротоара и да стигат по-лесно до паметника в парка, край който се събират. Това съобщиха от Община Девня.

Миналата седмица този подход бе ремонтиран, тъй като бе изкъртен от автомобилите, които не само спират и запушват пътя на хората с увреждания, но и газят направо през него. За целта общински служители изляха наново бетон, а съоръжението бе боядисано в синьо и обозначено със съответния знак.

Въпреки това шофьорите продължават да спират и паркират върху обновения подстъп, а последният документиран случай е от днес. На снимката, която ни изпрати възмутен гражданин, много ясно се вижда как лек автомобил с регистрационен номер В 9651 РР е паркирал в гаровия участък, като задната му дясна гума е качена върху подстъпа.

Девненецът се надява, че от сектор „Пътна полиция“ към местното РПУ ще се самосезират след тази публикация, ще издирят нарушителя и ще му съставят акт. „Само солени глоби ще вкарат в пътя тези недисциплинирани шофьори“, категоричен е гражданинът, пожелал анонимност.