Адвокатската колегия в Сливен откри нов офис за Деня на юриста

Сливенската адвокатска колегия откри нов офис на 16 април, Деня на юриста. Водосвет  отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий в съслужение с протосингела на Сливенската епархия Евгений Янакиев. Кметът Стефан Радев присъства на откриването.
Зам.областният управител Камен Костов поздрави за празника председателя на САК адв. Тодор Костов от името на областния управител Чавдар Божурски и екипа му.  Гости на събитието бяха още председателят на Окръжния съд в Сливен Кънчо Жеков, зам.председателят Мартин Данчев, кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев.
В сливенската колегия членуват 197 адвокати, съобщи адв.Тодор Костов. Те предоставят и безплатна правна помощ на социално-слаби граждани, които са под прага на бедността. Освен в Сливен, безплатна правна помощ адвокатите оказват на граждани на общините Нова Загора, Котел и Твърдица.
Новият офис на колегията е построен със собствени средства и безлихвен заем от Висшия адвокатски съвет. 230 хиляди лева са вложени в новия дом на адвокатската колегия. Намира се в административна сграда на площад „Хаджи Димитър“.
През юни Сливен ще бъде домакин на семинар с участието на Висшия адвокатски съвет. Тогава ще бъде представен сборник за историята на сливенската адвокатура.