Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус” – Пловдив

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Асеновград. В предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица отново ще насочим вниманието си към важните и актуални теми от Асеновград и региона. Днес от 17.30 часа ще бъдат запалени светлините на 10-метровата коледна елха на пл. „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград. След празничната програма около елхата, събитията се пренасят в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. Там от 18.30 часа ще се състои безплатна прожекция на филма „Светият град – Асеновград“ на журналиста Ангел Бончев. Филмът пресъздава историята на храмовете и реалните истории на хора, усетили благодатта в многобройните Божии домове на Асеновград. Ще ви срещнем с Ангел Бончев, за да поговорим за филма, за връзката му с Асеновград, за любовта му към православието, за чудесата на вярата. С него ще коментираме увеличаващото се разстояние между границите на безверието и твърде личната комуникация с Бог, за положителния пример на вярата и неговата задължителна цел – децата и подрастващите.
С всяка изминала година Асеновград се превръща в по-привлекателна и по-атрактивна туристическа дестинация. Възможностите за практикуване на всички всички видове туризъм, особено поклоннически и пешеходен, правят града привлекателна точка за посетители от цял свят. За този безспорен подем спомагат както местоположението на Асеновград и концентрацията на духовна енергия, така и отлично разработената стратегия за развитие на туризма в този край. С Ивайло Мирчев, експерт в ОП „Туризъм“ в Асеновград, ще говорим за стратегиите за увеличаване на туристическия поток, за разнообразието от туристически маршрути, даващи шанс за откровен разговор с богатствата на Станимака, както и за постигнатите успехи в областта на туризма през 2017 година.
В предаването днес ще ви информираме и за многобройните събития и благотворителни инициативи, които Историческият музей в Асеновград организира през декември във връзка с предстоящите коледни празници. Наш събеседник по темата ще е Николета Тянчева от културната институция.
Предлагаме ви тези и още интересни теми в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“, което се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.