Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус” – Пловдив

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Асеновград. В предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица отново ще насочим вниманието ви към актуалните теми от града и региона. За седма поредна година читалище „Родолюбие“ в Асеновград организира Лятна академия за деца. Заниманията започват на 2 юли и ще сa всеки делничен ден от 9.00 до 12.00 часа до края на месеца. Децата ще имат възможност да изучават английски език, да бъдат ангажирани с приложни изкуства, танци и игри. Повече за Лятната академия за деца ще ни разкаже Дафинка Комитова, секретар на читалище „Родолюбие“ в Асеновград.
Трети традиционен поход „Асеновградски върхове и пътеки“ се проведе в Асеновград на 9 и 10 юни. Броят на участниците е достигнал рекордни стойности, което го превръща в повече от успешен. По темата ще разговаряме с Благовест Динков от сдружение „Устремени“, което организира събитието съвместно с ОП „Туризъм“-Асеновград. Той ще ни информира за това как е преминал похода, ще ни каже дали вече се обсъжда четвъртото му издание през 2019 година, както и за приноса му по отношение опознаване природните богатства на Асеновград и региона.
В предаването днес ще ви разкажем и за Палеонтологичния музей в града, който е уникален за Балканите. За уникалните експонати в музея и за историята на културната институция ще разговаряме с д-р Недко Недялков, директор на музея.
В рамките на предаването ще научите повече и за състоянието на пазара на труда в Асеновград, както и за последните данни за равнището на безработица в региона.
Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.