Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус” – Пловдив

Пловдив. В предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица ще властва магията на предстоящите светли празници. Още на 2 декември започва коледно-новогодишна програма на община Асеновград, която ще предложи на жителите и гостите концерти, изложби, арт работилници, благотворителни базари, спектакли и много други събития. Кога ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в центъра на Асеновград и кои са акцентите в празничната декемврийска програма? Това ще ни каже Даниела Костова от отдел „Култура“ в общината.
Ще посетим и Историческия музей в Асеновград, който е неизменна част от коледно-новогодишния афиш. Предвидени са събития както в централната сграда на музея, така и в другите две музейни сгради – Старинното училище „Св. Георги“ и Етнографската къща. Повече подробности ще ни предостави Иван Дуков, директор на музея. Той ще анонсира и предстоящ благотворителен коледен базар в помощ на деца с увреждания, който ще продължи от 9 до 30 декември.
Талантливите деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ в Асеновград също ще вземат участие в коледно-новогодишна програма на община Асеновград, а и не само. Директорът на центъра Георги Анастасов ще ни разкаже за събитията, към които ще се присъединят, също за вълнението на децата, свързана с възможността за изява. Ще поговорим и за това каква беше отиващата си 2019-та година за Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ в Асеновград.
Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.