Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус” – Пловдив

Пловдив. Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица посвещаваме на доброволчеството и на предстоящите коледно-новогодишни празници. На 3 декември кметът на Асеновград д-р Христо Грудев запали светлините на коледната елха, която ще озарява центъра на града през целия месец. С това бе поставено официалното начало на тържествената коледно-новогодишна програма на общината.

Вплетени в празничните събития са благотворителността и доброволчеството. Днес отбелязваме Световния ден на доброволеца. По този повод вече шеста поредна година в Асеновград се организира конкурс за доброволческа инициатива „Донка Пашкова“. Срокът за номинации изтече, а колко са те и в какви направления ще научим от Милена Марковска, директор на Градската библиотека „Паисий Хилендарски“, която организира конкурса съвместно с Националния алианс за работа с доброволци и Общината. Тъй като библиотеката е домакин на голяма част от събитията в коледно-новогодишната програма, Марковска ще ни разкаже повече и за предстоящите празнични декемврийски събития в културната институция.

Ще продължим и да ви представяме отблизо отделни акценти от коледно-новогодишния афиш в Асеновград. За седма поредна година ще се проведе благотворителен Коледен крос. Стартът ще е на 15 декември от площад „Акад. Николай Хайтов”. Трасето преминава през Железния мост до Асенова крепост и обратно – общо 5 км. Подробности за благотворителното събитие ще ни предостави Мая Танева, представител на Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград, който е организатор на ежегодното спортно събитие.

Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.