Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус” – Пловдив

Пловдив. Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица посвещаваме на благотворителността и на спорта.

На 20 декември в зрителната зала на Читалище „Родолюбие“ в Асеновград ще се проведе благотворителен концерт в помощ на Ники от „Горни Воден“, който страда от тежко заболяване. От няколко години той се лекува в испанска клиника, сега отново му предстои да премине поредния курс на лечение. Хиляди са жителите на Асеновград, които са се включвали в благотворителните акции за Ники през годините, помагали са и продължават да помагат. Повече за събитието, за участниците в него, за това как може да се включите и да помогнете ще научите от Бисер Демерджиев от Общинския младежки съвет в Асеновград – организатор на благотворителния празничен концерт, който е част от коледно-новогодишната програма на Общината. От него ще научим също успешна ли беше отиващата си 2019 година за каузите на младежката структура.

На официална церемония в Асеновград бяха раздадени наградите на отличилите се през изминалата 2019 година асеновградски спортисти, техните треньори, спортни клубове и на най-значимите спортни събития в града. Спортист на годината в Асеновград стана шахматистката Антоанета Стефанова – Чепаринова. Кои са останалите отличени? Това ще ни каже в своя репортаж колегата Цветана Тончева.

В предаването ни днес и като продължение на темата за спорта, ще ви срещнем с Неделчо Чепаринов – треньор на шахматистката Антоанета Стефанова. Той ще ни разкаже повече за своята възпитаничка, ще сподели и успехите й през настоящата година. Ще си говорим и за важните неща в шахмата, които всеки добър играч трябва да знае и да следва неотлъчно, както и за подходящата възраст за запознаване на децата с чара на черно-бялата дъска.

Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.