Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус” – Пловдив

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. В предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица отново ще насочим вниманието ви към актуалните теми от Асеновград и региона. Започна изпълнението на проект “Образователна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства” в Асеновград. Договорът за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ бе подписан в началото на май и е на стойност от близо 7 милиона лева. Проектът се фокусира върху три детски градини – “Надежда”, “Зорница” и “Пролет”, както и върху две средни училища – “Св.св. Кирил и Методий” и “Св. Княз Борис I”, които са част от общинската образователна инфраструктура на град Асеновград. Повече информация за предвидените дейности ще ни предостави Величка Стойчева, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Асеновград.
10 са подадените заявления за еднократна помощ за първокласници в Дирекция „Социално подпомагане”-Асеновград от началото на кампанията на 1 юли. Какви са изискванията за кандидатстване, кои са необходимите документи и кога изтича крайния срок на кампанията? Това ще ни разясни Райна Кръстева, експерт от местната социална служба. С нея ще говорим и за кампанията по прием на документи за енергийна помощ за новия отоплителен сезон.
Обхватът на „Синя зона“ в Асеновград се разширява с нови 50 места. Разширяването обхваща района около читалище „Родолюбие” в идеалния център на града. Повече информация ще научите в рамките на предаването ни днес.
Какво е равнището на безработица в Асеновград и колко са обявените свободни работни места от Дирекция „Бюро по труда“ в началото на юли? Ще дадем отговор и на тези въпроси.
Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.