Акценти в предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив

Пловдив. В предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ по Радио „Фокус“ – Пловдив тази седмица отново ще насочим вниманието ви към актуалните и важни теми от Асеновград и региона.

Тема с продължение. Община Асеновград продължава с почистването на нерегламентираните замърсявания на територията на града и околностите. Общинска администрация изпълнява стриктно строго определения график за сметопочистване и сметоизвозване, но за по-чист и приятен за живеене град за всички, следва жителите на града  да опазват околната среда от замърсявания. Ще ви информираме за развитието на процеса.

ПГ „Свети Патриарх Евтимий” в Асеновград отбеляза своя патронен празник. Тържествено слово по случай честването произнесе директорът на гимназията Ели Аврионова, след това бе представена кратка презентация, посветена на патрона на учебното заведение. Бе прочетен и поздравителен адрес от името на кмета на града д-р Христо Грудев. За финал талантливи фризьори, гримьори и моделиери-възпитаници на на гимназията, показаха своите професионални умения в специализираните кабинети, разположени на първия етаж в училището. Ще разговаряме с директора на учебното заведение Ели Аврионова, за да ни разкаже за тържественото събитие, за историята на училището и за таланта на учениците. От нея ще научим желани ли са професиите, в които се обучават децата, както и успяват ли те да се реализират успешно след завършване на образованието си.

За четвърта поредна година в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ бе връчен приза „Читател на годината“. Все повече деца четат и посещават библиотеката, която е една от най-големите и модерни в страната и обслужва не само града, но и останалите 17 населени места в общината. Ще разговаряме с Милена Марковска, директор на културната институция, от която ще научим кой е най-активния читател през 2019 година и кои са най-четените автори в отделните раздели. С нея ще си поговорим и за начините за насърчаване на четенето при децата, които библиотеката прилага успешно дълги години.

Предаването „Асеновград – Богоизбран пред портите на Родопите“ се излъчва всеки четвъртък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.