Акценти в предаването „Дупница – ключът към Рила“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Дупница.  Днешните 60 минути в предаването „Дупница – ключът към Рила“ на Радио „Фокус“ Пирин ще бъдат посветени на 5 октомври 1912 година. На тази дата Горна Джумая е освободена и честваме 106 години от това паметно събитие. В това издание ще засегнем ролята на дупничани и по специално на разположената в Дупница Седма рилска пехотна дивизия.

Наши събеседници ще бъдат д-р Георги Георгиев от Института за исторически изследвания при БАН и Александър Китанов, уредник в Исторически музей- Дупница.

Ако и вие нашите слушатели и читатели искате да коментирате темите, за които говорим днес или пък да предлагате такива, които биха били интересни за вас, то може да ни позвъните на телефон 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или да ни пишете на е-майл: pirin@focus-news.net. На посочените контакти може да поставят и въпроси от различни естество, които касаят Дупница, а ние ще ги отправим към имащите отношение по въпроса отдели в общината.

Предаването „Дупница – ключът към Рила “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки четвъртък от 16.00 до 17.00 часа с водещ Лора Калчева.