Акценти в предаването „Заедно в Пловдив“ по Радио „Фокус“- Пловдив

Пловдив. Приключи конкурсът за дизайн на сувенири за Епископската базилика на Филипопол. Организиран с подкрепата на Фондация “Америка за България”, той се проведе при голям интерес от страна на млади български автори – дизайнери, художници, архитекти, възпитаници на художествени училища, академии и университети както в България, така и в чужбина. Жури, включващо представители на Националната художествена академия София, академия “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив, общински институт “Старинен Пловдив”, сдружение “Български културни следи” и организаторите на конкурса, обяви победителите в него. Общо 23 бяха проектите, които се състезаваха в конкурса за дизайн на сувенири за Епископската базилика на Филипопол. Повече за конкурса и победителите, както и за бъдещето на Голямата базилика в Пловдив ще научите в предаването днес.
В Пловдив стартира задълбочен  анализ за подбора на хората за участие в местните избори. За това премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов вече даде сигнал и през следващата седмица обществеността ще бъде информирана за приемането на всякакви предложения със съответните тежести за общински съветници, районни кметове и кмет на град Пловдив. Това заяви кметът инж. Иван Тотев в кулоарите на Общинския съвет. Гражданите могат да правят предложения, които ще бъдат пренасочени към районните организации. Ще чуем подробностите от кмета инж. Иван Тотев. Той коментира и други важни за града теми.
Ще ви поканим и на концерт. Тази вечер от 19.00 часа победителите в един от най-големите вокални конкурси на Италия ще изнесат тричасов концерт на Римския стадион.
Тези и още любопитни неща ще чуете в днешното предаване „Заедно в Пловдив“, което се излъчва всеки петък, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ е Тони Михайлов.