Акценти в предаването „Заедно в Пловдив“ по Радио „Фокус” Пловдив

Пловдив. В предаването „Заедно в Пловдив“ по Радио „Фокус“ – Пловдив ще говорим за новата приемна на полицията, която ще бъде разкрита след около месец в Шекер махала. Вчера там беше направена първа копка. Според пловдивския кмет изграждането на приемната е прекрасен пример как една нужда на гражданите за повече държавност бива удовлетворена. Повече от мнението на кмета Иван Тотев ще чуете в началото на предаването ни днес. Пловдив тези дни беше домакин на конференция Майсторски клас „Класната стая на 21 век – умения, иновация и технологии. Във форума взеха участие над 200 преподаватели. Една от целите на Община Пловдив по отношение на образователната политика е да привлече вниманието на децата в час. Как върви процесът на дигитализация на учебния процес в пловдивските училища ще ни разкаже заместник-кметът Стефан Стоянов.
Също в днешното предаване ще чуете за един уникален проект на Район „Централен”. 3D пешеходна пътека ще бъде открита пред ОУ „Петър Берон”  в Пловдив. Проектът е част от инициативата  – „Убий скоростта, спаси дете!“. Пътеката е изрисувана изцяло от малки художници. Подробностите ще разберем от кмета на Район „Централен” Георги Стаменов. В края на днешното предаване ще разберем кога започва ремонта на Дома на младоженците в Пловдив и има ли вече осигурени средства за това. Наш събеседник ще е директорът на ОП „Радостни обреди” Румяна Толова.
Предаването „Заедно в Пловдив“ се излъчва всеки петък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Цветана Тончева.