Акценти в предаването „Заедно в Пловдив“ по Радио „Фокус“- Пловдив

Пловдив. Пловдивската общественост отбеляза тържествено 182-та годишнина от рождението на Васил Левски. Поклонението се състоя пред паметника на Апостола на централната алея на Бунарджика, а слово произнесе д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола. Предаването „Заедно в Пловдив“ днес ще ви направим съпричастни към церемонията и пламенната реч на д-р Петко Георгиев.
Превозвачите от Градския транспорт в Пловдив ще получат допълнително финансиране. Това каза кметът на града инж. Иван Тотев по време на среща с фирмите-превозвачи в Пловдив, инициирана от областния управител Здравко Димитров. Точната сума ще бъде обсъдена от експертите на Общината и ще гласувана на сесията на Общинския съвет, която ще се състои на 1 август. Кметът припомни, че Общината поддържа най-ниската цена в България на билети и карти за Градския транспорт. Подробностите и резултатите от срещата също ще бъдат една от важните теми в предаването днес.
До 30 юли жителите на „Тракия“ в Пловдив могат да предлагат идеи за конкретно място в района, което да бъде облагородено от платформата за чиста градска среда „Аз, ти, Пловдив!“. Обновяването ще се осъществи в партньорство с местната администрация на Община Пловдив и с подкрепата на жителите на района. Подробностите ще предостави Костадин Димитров, кмет на „Тракия“.
Тези и още любопитни неща ще чуете в днешното предаване „Заедно в Пловдив“, което се излъчва всеки петък, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ е Тони Михайлов.