Акценти в предаването „Заедно в Пловдив“ по Радио „Фокус”- Пловдив

Пловдив. Близо 40 % ръст на туристите се отчита в Пловдив към момента, съобщи Йордан Илиев, директор на Общинско предприятие „Старинен Пловдив“. Статистиката е на база продажбата на билети за културни мероприятия. Кои още са факторите, които влияят на повишаването на ръста на туристическия поток ще ни каже в предаването „Заедно в Пловдив“ на Радио „Фокус”- Пловдив Йордан Илиев.
В Пловдив бе проведено обществено обсъждане във връзка с  пълното възстановяване на парк Бунарджика. Обсъждането бе организирано от администрацията на район „Централен“. Какво предлагат гражданите и какви са сроковете за изпълнение на този проект ще разберем от районния кмет Георги Стаменов.
Приключват ремонтите на лекарските кабинети в трите езикови гимназии в Пловдив – Руската, Английската и Френската. Всяка година районните кметства в Пловдив извършват ремонт на лекарските кабинети в училищата и детските градини на територията им по държавно-делегирана дейност. Ще разговаряме с кмета на район „Северен” Ральо Ралев, който ще ни каже повече по тази тема.
В края на предаването ще разберем повече за разкритата монументална императорска гробница от Римската епоха на 20-ина километра от Пловдив. Мащабната находка се показа на 5 метра от върха на могилата Малтепе край село Маноле, чиито проучвания започнаха преди две години. Подробностите ще научим от археолога Костадин Кисьов, който е и ръководител на разкопките.
Предаването „Заедно в Пловдив“ се излъчва всеки петък, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Цветана Тончева.