Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич. В първите минути от днешното издание ще Ви представим актуална информация, свързана със заболяването Африканска чума по свинете и кампанията, проведена от Областна епизоотична комисия в Община Петрич, където се оказва, че имаме най-голям брой отглеждани домашни свине, както и ферма тип А. Веднага след това ще насочим вниманието Ви към рубриката „Петрич в историята на България“, за да си поговорим повече за така нареченото Кръстовденско въстание, което е част от Илинденско-Преображенското въстание, което избухва през лятото на 1903 година. Във втората част на предаването ще си говорим за една много хубава инициатива, свързана с поставянето на трето метално сърце за събиране на капачки в Петрич. В последните минути от изданието очаквайте и информация за това как премина първото издание на Фестивал на мюзикъла и оперетата, който се проведе в Петрич на 6 и 7 септември.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Ливия Нинова.