Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич.

За днешния 13 януари сме Ви подготвили няколко интересни теми. Първата от тях е свързана с ритуала по спасяването на богоявленския кръст. Макар да се състоя миналия понеделник, то днес е важно да споменем кои са големите късметлии в Петрич за 2020 година.

Отново ще си говорим и за Станчинарските игри, защото за тазгодишното тяхно издание ще се говори още дълго, тъй като тази година в него се включиха рекорден брой участници – над 1 500, разпределени в 11 групи от кварталите на град Петрич. Специално в предаването ще ни гостува д-р Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей – Благоевград, който вече може да съобщим, бе част от журито, определило победителите.

Ще се върнем и в миналото, за да си припомним повече за храм „Света Богородица“, изграден преди 163 години.

С нас може да се свържете на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Ливия Нинова.