Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич.

В първите минути от изданието ще ни гостува Нина Попова, директор на Дирекция „Образование“ в Община Петрич, която преди броени часове, заедно с ансамбъл „Пролет“ се прибраха от Пекин след отмяната на всички масови събития в Китай заради разпространението на смъртоносния коронавирус. Как се чувстват и какви мерки за сигурност са били предприели ще имате възможността да разберете само на нашите честоти малко след 15.00 часа.

„…Някой си мисли, че като има пари, може да си купи и любов, но това е вятър работа. Любов с пари не се купува. Или пък си мисли, че като стане богат, всичко ще му е наред, но и това не е вярно. Работи, работи човекът, трупа пари и вещи и после вземе, та умре и остави всичко на друг. Който много събира, никога не го използва. Друг събира плодовете на труда му. Затова по-правилно е така: не трупай, парите са средство за живот, използвай ги всеки ден…“ – тези думи принадлежат на Вангелия Пандева Гущерова, по-известна като Баба Ванга.

За петричката пророчица започнахме да Ви разказваме миналият понеделник, когато чухме Верка Токова, уредник в къща музей „Ванга“. Днес ще си припомним още интересни факти, свързани с Ванга гледачката, които ще ни припомни Зоя Димитрова.

На 29 януари 1978 година в Монетния двор на Република България е определен изгледът на герба на Петрич, като във връзка с поводът са били изработени и специални значки. Още по темата очаквайте в днешното ни издание.

В предаването ще Ви предоставим информация и за мащабния проект, благодарение, на който бе обновено Родилно отделение на болницата в Петрич.

С нас може да се свържете на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Ливия Нинова.