Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич.

С решение на Общински съвет – Петрич, взето на 5 декември, Община Петрич напуска Асоциацията по ВиК в област Благоевград. Мотивите, които бяха изтъкнати по време на провелото се заседание на местния парламент са много и най-различни, но основният е свързан с това, че Асоциацията не успя да се консолидира. По темата думата ще дадем на инж. Ивайло Христов, управител на ВиК – Петрич.

Увеличение на данък сграда и такса битови отпадъци се предлага в община Петрич от следващата година. Това става ясно от предложените изменения в две наредби – Наредбата за определяне размера на данъците и Наредбата за определяне на цените на услугите и местните такси. Още за предвижданите промени ще имате възможността да чуете още в първите минути от изданието.

И още един акцент, който ще Ви представим – вече 34 години на 5 декември в целия свят се отбелязва Денят на доброволеца. Идеята на този ден е да отдадем почитта си към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, указват съдействие на пострадали при бедствия или при най-различни инциденти. В Петрич през последните години особено активни като доброволци са младите хора, които организират най-различни инициативи, насочени към онази група от обществото, която има нужда от това. По думите на председателят на БЧК – Петрич д-р Бойка Радева подкрепата не винаги се изразява само, че осигуряването на материални неща. Понякога е нужна само една среща, един разговор с човек, който има нужда от нас. Какво допълни тя по въпроса – очаквайте в изданието.

С нас може да се свържете на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.
Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.
Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Ливия Нинова.