Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин ще започнем с обзор на събитията от вече изминалата седмица. Общински съвет-Петрич официално прие бюджета на Общината за 2019 година. Ще ви представим повече подробности за него. Факелно шествие се проведе в Петрич по повод 146 години от гибелта на Апостола на свободата миналия понеделник. В шествието взе участие и председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева. Повече информация за това как протече събитието ще научим от колегата Ливия Нинова. Гербът на Петрич е един от символите на града и общината. Сюжетът на герба е взаимстван от легендата за падането на крепостта Гяур калеси под османска власт и символизира патриотизма, героизма и саможертвата на петричани. Още за самата легенда ще ни разкаже зам.-кметът по Култура към Община Петрич – Илияна Попова. Сдружение „Млад планинар“ в Петрич организира нова инициатива „Да пишем на кирилица! Ще забравим ли българския език“ по случай Международния ден на майчиния език на 21 февруари. Наш събеседник по темата е Гергана Сандъкчиева от Сдружение „Млад планинар“.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Натали Стефанова.