Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин ще говорим за великия командир – полковник Борис Дрангов. Утре се навършват 103 години от освещаването на военния паметник -Дрангова чешма, посветен на загиналите от 5-ти пехотен Македонски полк на 11-та пехотна Македонска дивизия, който се намира в петричкото село Дрангово. През 1916 година полкът е разположен в района на днешното село Дрангово, което е на 6 км от Петрич. Паметникът е издигнат по инициатива и по нареждане на полковник Борис Дрангов в памет на загиналите от полка. Осветена е под негово ръководство на 16 април 1916 година. В тази връзка днешното ни предаване ще бъде посветено именно на тази годишнина от освещаването на Дрангова чешма. Наши събеседници ще бъдат ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана и народен представител от ПП ГЕРБ; зам.-кметът по Култура към Община Петрич – Илияна Попова; внучката на полк. Дрангов – Райна Дрангова и Методи Бисерков, началник на отдел „Образование“ към Община Петрич.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Натали Стефанова.