Акценти в предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Петрич. В днешното издание на предаването „Петрич – древен и вековечен“ по Радио „Фокус“ Пирин отново ще проследим актуалните теми за Община Петрич. В периода 16 юни – 18 юли 1913 година между България, от една страна, и Сърбия, Гърция, Черна гора, Румъния и Османската империя, от друга, се води въоръжен конфликт, който остава в историята ни като Междусъюзническата или Втората балканска война. Точно по това време се случва и едно събитие, което завинаги беляза живота на много семейства в Петрич и Подгорието – гръцката военна окупация, която започва в края на юни и продължава до края на юли. Повече по темата ще ни разкаже Ливия Нинова. От 1 юли археолозите отново започнаха проучването на античния град Хераклея Синтика и всичко онова, което е в големия канал – Клоака Максима или канализационната система на града. Наш събеседник по темата ще бъде д-р Сотир Иванов, директор на Исторически музей-Петрич. Заедно с Вас днес ще пътуваме до тракийската крепост Градище край Първомай. Ще ви представим и повече информация за новият обреден комплекс, който бе открит в Петрич и който е единственият по рода си в региона.

Очакваме и Вас на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всичко, което Ви интересува по отношение на втората по големина община в Благоевградска област – Петрич.

Слушайте предаването „Петрич – древен и вековечен“, за да опознаете, но и да обикнете древната и вечна – Община Петрич.

Предаването „Петрич – древен и вековечен“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки понеделник от 15,00 до 16,00 часа с водещ Натали Стефанова.