Акценти в предаването „Садово в сърцето на Тракия“ по Радио „Фокус“ – Пловдив

Пловдив. В предаването „Садово в сърцето на Тракия“ по Радио „Фокус“ – Пловдив отново ще насочим вниманието ви към важните теми от Садово и региона. В първите минути ще пътуваме до село Селци, което се намира на 12 км от град Садово. В научната литература сведенията за населеното място са много малко, като най-старата му история е почти непозната. Към днешна дата, село Селци продължава да се развива и да става все по-привлекателно място за живеене. От началото на годината е асфалтирана една улица, жителите на селото са се обединили и да събрали средства, за да се довърши оградата на църквата и така пространството около храма да бъде по-приветливо. За направеното до момента и за развитието на Селци ще разкаже кметът Стефан Стефанов.
В Професионалната селскостопанска гимназия в Садово са завършили видни представители на българската държава. Един от тях е Александър Стамболийски. В първото земеделско училище е учил още и Янко Забунов, който заедно с Цанко Церковски е един от създателите на БЗНС – тогавашната организация на българското селячество. Повече за личностите, чиито живот е свързан със Селскостопанската гимназия, ще научим от нейния директор Димитър Йорданов. С него ще си припомним и последствията от Чирпанското земетресение през 1928 година, което нанася изключително много щети в цяла Южна България, в частност и в Садово.
Предаването „Садово в сърцето на Тракия“ се излъчва всеки понеделник от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Тони Михайлов.