Акценти в предаването „Садово в сърцето на Тракия” по Радио „Фокус” Пловдив

Пловдив. В предаването „Садово в сърцето на Тракия“ на Радио „Фокус“ Пловдив днес ще ви информираме за новости в научните трудове на Института по растителни генетични ресурси в Садово. Технология за устойчиво отглеждане на еднозърнест лимец, подходящ за производство на бира създадоха в Института. Лимецът става интересна култура за отглеждане в последните няколко години, тъй като все повече хора се интересуват от здравословен начин на живот, твърдят учените. България може да постигне едно много добро производство на лимец в световен мащаб. Това съобщи доц. д-р Станислав Стаматов, зам.-директор на Института по растителни генетични ресурси в Садово. Любопитни подробностите за разработката ще чуете в първата част на предаването ни днес.
15 деца до 16-годишна възраст се включват в Клуба по стрелба с лък в Садово. Успехите им са неизброими. Клубът съществува от 1983 година и е създаден от едни от първите шампиони по тази дисциплина, които са от Садово. Градът е дал общо 8 майстори на спорта по стрелба с лък. Подробностите ще чуете във втората половина на предаването ни днес от единият от треньорите на децата от клуба – Иван Терзиев.
Предаването „Садово в сърцето на Тракия“ се излъчва всеки понеделник, от 16.00 до 17.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ на предаването е Цветана Тончева.