Акценти в предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Симитли. В днешното издание на предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме да говорим по всички актуални и интереси теми, свързани с Община Симитли. 16-то издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ вече е в историята. В него участие взеха над 30 групи от цялата страна, а броят на участниците в тях надхвърли 4000 души. Каква е равносметката от маскарадните игри тази година – отговорът на този и други въпроси ще научим от хореографа и фолклорен антрополог, който бе ѝ член на журито на фестивала Тодор Тодоров. Във втората част от изданието пък ще Ви срещнем с ръководителите на две от гостуващите групи в „Симитлия – Древната земя на кукерите“ – Димитър Тренчев, сурвакарска група от Коларово, Община Петрич и Сашко Анастасов, Карнавална група при фолклорен ансамбъл „Вила Зора“, град Велес, Р Македония.

В края на предаването няма да пропуснем да направим и обзор на по-важните събития и новини за Симитли и района, който се случиха в последните 7 дни.

Ако и вие нашите слушатели и читатели искате да коментирате темите в предаването или пък да предлагате такива, които ще са интересни за вас, то може да ни позвъните на телефон 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или да ни пишете на е-майл: pirin@focus-news.net. На посочените контакти може да поставят и въпроси от различни естество, които касаят Симитли, а ние ще ги отправим към имащите отношение по въпроса отдели в общината.

Бъдете с нас във времето от 15.00 до 16.00 часа ако искате да бъдете на „Фокус“ за всичко, актуално, което се случва в Симитли и малките населени места от общината.

Предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всяка сряда от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова.