Акценти в предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Симитли. В днешното издание на предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме темата, която започнахме преди две седмици, а именно, че от много години месец май е едно особено време, в което се обръща особено много внимание на просветното дело, на учителите, учениците, но и на самите училища. Причината за това са няколко, но може би най-важната от тях е свързана с това, че на 11 май, както и на 24 май почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий, които не само че създават славянската азбука и писменост, но са ѝ едни от най-ревностните борци за самостоятелна църква и култура. В духа на тези празници вече ви срещнахме с директорите на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Симитли и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Крупник. Днес остава да Ви разкажем за Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново.

В края на предаването няма да пропуснем да направим и обзор на всичко по-важно, което се случи в Симитли през изминалите дни.

Очакваме и Вас, нашите слушатели на телефоните в студиото: 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net. На посочените контакти може да поставяте въпроси от различни естество, свързани с развитието на Симитли. От своя страна ние ще поемем ангажимента да ги сведен до вниманието на компетентните експерти в общината, за да може да получите най-точният и адекватен отговор.

Бъдете с нас във времето от 15.00 до 16.00 часа ако искате да бъдете на „Фокус“ за всичко, актуално, което се случва в Симитли и малките населени места от общината.

Предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всяка сряда от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова.