Акценти в предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Симитли.  В предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ по Радио „Фокус“ – Пирин и тази сряда продължаваме поредица от издания, които ще посветим на 50-ата годишнина от обявяването на Симитли за град.  В предаването днес ще си говорим за миналото на общинския център, за настоящето, но и за бъдещето. Първите минути ще посветим на тема от нетолкова далечното минало, която има своето продължение в настоящето, а ще има такова и в бъдещето. Става дума за големия пожар от лятото на 2017 година, който се възпламени на 24 август от района на село Мечкул и достигна Кресна. Гасенето му отне повече от седмица, а щетите са хиляди декари гора, чието възстановяване вече започна. Повече по темата ще чуем от инж. Вера Станишева, началник отдел „Възобновяване на горите“ в Югозападно държавно предприятие. „Музей на кукерите“ ще бъде открит в Симитли по повод празника на 29 август. Повече за програмата ще научим от колегата Натали Стефанова. Заедно ще си припомним и още от личностите, които са свързани с развитието на Община Симитли.  В края на изданието няма да пропуснем и традиционния обзор на всичко по-важно, което се случи в Община Симитли през изминалите дни.

Вие, нашите слушатели също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net.

Слушайте предаването „Симитли – минало, настояще и бъдеще“ на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всяка сряда от 15.00 до 16.00 часа с водещ Ливия Нинова ако искате да сте на „Фокус“ за всичко актуално и интересно, което се случва в града и малките населени места от общината.