Акценти в предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“

На 14 юни се навършиха 163 години от рождението на бащата на организираното социалистическо движение в България Димитър Благоев, а утре, на 18 юни, се отбелязват 137 години от рождението на значимия ръководител на Българската комунистическа партия Георги Димитров. За приноса и ролята на тези ключови фигури за развитието и отстояването на лявата идея в България ще разговаряме с историка доц. д-р Димитър Генчев, директор на Центъра за стратегически изследвания към Националния съвет на БСП и главен редактор на списание „Понеделник“ в първата част на днешното издание на предаването „Софийска трибуна“, продукция на БСП-София, която се излъчва на честотите на софийската програма на Радио „Фокус“. Заедно ще пречупим събитията от миналото през призмата на времето, за да стигнем да случващото се в настоящето и да разберем на какво ни научиха те, какво ни завещаха и запазени ли са основите на социализма, положени от двамата политици.
Във втората част на „Софийската трибуна“ застава проф. Ваня Добрева – заместник-председател на БСП-София, член на Националния съвет на левицата и делегат на 49-тия конгрес на партията, който се проведе вчера. С нея ще коментираме проведения конгрес и водещата новина от него, че Корнелия Нинова остава начело на БСП.
Гостите в студиото ни ще отговарят на слушателски въпроси, които можете да задавате на телефон 0882 802 802.
Предаването „Софийска трибуна“ се излъчва от 17.00 часа на честотите на софийската програма на Радио „Фокус“, с водещ Веселка Иванова.