Акценти в предаването „Царевград Търнов-славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново

Община Велико Търново

Велико Търново. Новият генерален план за организация на движението във Велико Търново ще даде визията за решаване на проблемите с трафика за поне две десетилетия напред. Такава е амбицията на проектантите от Института по транспортно строителство и инфраструктура към УАСГ. Повече за всички идеи по транспортния план ще ни разкаже в предаването „Царевград Търнов-славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново главният проектант инж. д-р Христо Грозданов.

Второто издание на изложението за деца и родители Family Days Expo събра близо 50 изложители във Велико Търново в края на миналата седмица. Обзор на събитието, което е без аналог в цяла Северна България и е организирано от Община Велико Търново и фондация Happy Mums, ще направи акушерката Тони Калушкова, която е сред първоначалните организатори.

Днес, на 6 ноември, официално клетва ще положат избраните кметове в община Велико Търново и общинските съветници. На място е наш колега, който ще ни направи част от събитието, след което ще чуете и вече встъпилия в длъжност Даниел Панов с който ще си говорим за избирането му за кмет още на първи тур на местните избори и приоритетите за следващите четири години.

В последната част, по традиция посветена на историята, ще Ви разкажем книгата на уредника в Регионалния исторически музей в старата столица Тодорка Недева, събрала в себе си историята за търновските кметове от 1877 до 2019 година.

Предаването започва в 17.00 часа на честотите на Радио „Фокус“ в цялата страна. Водещ е Рени Атанасова. Телефонът за връзка със студиото е 0885 303 375.