Акценти в предаването „Часът на Благоевград“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Благоевград. На 5 декември Благоевград засия. Кметът д-р Атанас Камбитов, заедно с децата на Благоевград, Дядо Коледа и Снежанка символично запалиха коледните светлини на площад „Георги Измирлиев“. Какви изненади е приготвила още Община Благоевград ще научим от Яна Янакиева от отдел „Култура“.

Както всяка година Коледният фестивал има своето мото, слоган. Тази година мотото е „Следвай звездата, озари пътя!“ . И тази година Община Благоевград има благотворителна инициатива. Обединява се около това да помогне на Иван, който има онкологично заболяване. За щастие сумата, от която се нуждае неговото семейство е почти събрана. Хубавото е, че има надежда, а когато има надежда е добре да се обединим- Един град за едно дете! “. Още за благородната инициатива научаваме от Десислава Кузманова,  директор на Общинско дружество „Благоевград фест“ ЕООД

Децата от ДГ „Детски свят“ показаха отлични знания за безопасността на движението. На специално организиран празник под надслов „Хайде на път“ в детското заведение, те демонстрираха пред родители и учители основните правила, към които трябва да се придържат пешеходци и водачи на МПС. Още за инициативата ще ни разкаже Елка Зашева, директор на ДГ „Детски свят“.

Президенти на клубове и спортни журналисти на територията на община Благоевград дадоха своя глас за номинираните за  „Спортист на годината“, които чрез гласуването определиха челната десетка на най-заслужилите спортисти за 2018 година. Подробности ще научим от Румяна Станоева, експерт в направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“ .

Телефоните за връзка със студиото ни са 0885/ 303 – 373 и 073/ 88 – 55 – 81.

Предаването „Часът на Благоевград“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“  – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа. Водещ на предаването е Лора Калчева.