Акценти в предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус” Пловдив

Пловдив. В предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус“ Пловдив днес ще ви пренесем в карловското село Куртово, където откриха нов храм. След дълго чакане, най-сетне хората от селото ще има къде да кръщават децата си и да се венчават, но само ако в храма дойде нов свещеник. За новата църква „Свети Йоан Предтеча”, за надеждите и протестите на жителите на село Куртово ще ни разкаже кметът Станимир Станчев.
Също в днешното предаване ще разберете повече за уникалната Великденска изложба, подредена в къща Бухалов хан в комплекс „Старинно Карлово“. В изложбата са представени произведения на занаятчии от Карловски занаятчийски еснаф. Тематично място е отделено на великденското яйце, изработено чрез совалките на калоферската дантела, избродирано, изплетено на една кука или изработено от вълна. Повече за заниманията и произведенията на  карловските занаятчии ще ни разкаже председателката на „Занаятчийски еснаф“ Десислава Баракова.
Предаването „Часът на Карлово” се излъчва всеки вторник, от 15.00 до 16.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ е Цветана Тончева.