Акценти в предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус” Пловдив

Пловдив. В предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус“ – Пловдив днес ще ви разкажем за една интересна инициатива на младежи от Карлово, представена в Световната седмица на предприемачеството, която тази година се провежда от 13 до 19 ноември. Ученици от СУ „Васил Левски“ предлагат да бъде създадено мобилно приложение за улеснение на туристите, които посещават родния им град Карлово. За иновативните предложения на младите хора в града на Апостола и за това как общината ще се възползва от тях, разказва зам.-кметът Стоьо Карагенски.
Също в предаването днес ще чуете защо японският град Мураяма предлага сътрудничество и културен обмен на Карлово. Японската делегация вече посети Карлово и сподели интереса си към Празника на розата 2018 в Карлово. Подобно на град Карлово в японския град също се отглеждат рози. През 2002 година там е открит парк, който е известен със своите 750 вида рози от цял свят, включително и от България. Повече за това ще ни разкаже Слави Джалъзов, началник отдел „Канцелария” в общината.
Във втората половина на предаването ще почетем и 80-годишния юбилей на Национален музей „Васил Левски” . С равносметка за направеното ще чуем директора на музея Дора Чаушева. В края на предаването ще ви срещнем с Мирослав Василев, художествен ръководител на ансамбъл „Розова долина“ от Народно читалище „Васил Левски“ в Карлово. Ансамбълът заминава през декември в Чешката столица Прага, където ще представи музикални и танцови образци от родния фолклор, в рамките на културните прояви, посветени на Българското председателство на Съвета на Европа и Европейската година на културното наследство.
Предаването „Часът на Карлово” се излъчва всеки вторник, от 15.00 до 16.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 032/65 25 65. Водещ е Цветана Тончева.