Акценти в предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус”- Пловдив

Пловдив. Предаването „Часът на Карлово”на Радио „Фокус”- Пловдив днес  е посветено изцяло на 146 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. В родния град на Левски Карлово и днес продължават проявите, посветени на годишнината от неговата гибел. Снощи стотици жители на Карлово и гости на града почетоха паметта на Апостола на възпоменателна церемония. На нея присъства и вицепрезидентът Илиана Йотова. „Пророческите слова на Апостола днес изискват отговор – прям и достоен. Отговор с дела, а не празни думи”, каза Йотова в словото си. Ще чуем още от словото на вицепрезидента в предаването ни днес. „146 години след геройската смърт на Васил Левски, ние трябва да кажем на всички и най-вече пред нас си, че Апостолът е олицетворение на любовта към Отечеството и на висшегласието“. Това пък каза в словото си кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Ще чуем и това слово.
„За Левски винаги се говори и пише трудно. И не защото не познаваме живота и делото му, а защото трудно се намират най-точните думи, за да опишем образа му, превърнал се в кумир на българската нация”, твърди карловецът доц. д-р Петър Ненков. Той също ще ни разкаже отново за Левски и за делата му.
В днешното предаване ще чуем и 90-годишната баба Стойка Чакърова, която с трепет и гордост рецитира стихотворението „Левски” от Епопея на забравените на Иван Вазов и пее тъжно песента „Обесването на Васил Левски”.
Предаването „Часът на Карлово” се излъчва всеки вторник, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ е Цветана Тончева.