Акценти в предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус”- Пловдив

Пловдив. Започна изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при входа на Карлово. Първата копка на обекта, който е за близо 781 000 лева, беше направена преди дни. В предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”- Пловдив днес ще ви разкажем повече за това докога ще продължат строителните дейности и други подробности за този обект и ползите от него.
„Млади дигитални лидери“ ще бъдат обучавани в Карлово по проект, финансиран от Google. Проектът цели повишаване на медийната грамотност на ученици, родители и учители, обучение по темите за фалшиви новини, онлайн език на омразата и насърчаване младежите да бъдат агенти на промяната и да предлагат положителни алтернативи и отговори на езика на омразата и стереотипите в медийното пространство. Ще бъдат обучени близо 450 ученика от три училища в Карлово. За това ще ни разкаже Цветина Захарлиева, от Младежки информационен център в Карлово.
В районите около Сопот се проведоха учебни занятия, в които участваха ученици от клуб „Приятели на армията“ от средните училища в градовете Карлово, Казанлък, Сопот и Хисаря. В предаването ни днес ще разберем повече и за тази инициатива.
Предаването „Часът на Карлово” се излъчва всеки вторник, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ е Цветана Тончева.