Акценти в предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ на Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме да се връщаме назад в историята, за да си спомняме и да не забравяме важните личности и събития, свързани с нашето минало.

На 28 ноември ще се навършват 112 години от кървавото убийство на революционерът, войводата и ръководител на Върховният македоно-одрински комитет и Вътрешната македоно-одринска революционна организация, наричан „Човек със звезда на челото“ – Борис Сарафов. По този повод днес решихме отново да Ви припомним кой всъщност е той и защо личността и делото му се оказват особено значими за българската история. Гост в изданието ще бъде историкът и в.и.д на Регионален исторически музей – Благоевград д-р Кирил Алексиев.

Вие, нашите, слушатели също може да коментирате темата ни днес на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073 88 55 81, също така може да ни пишете на емайл: Pirin@focus-news.net.

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 15:00 до 16:00 часа с водещ Ливия Нинова.