Акценти в предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме да се връщаме назад в историята, за да си припомням важните събития и личности, свързани с миналото на България. Тази година на 13 януари ще се навършат точно 141 години от рождението на големият български поет и революционер, първи кмет на град Неврокоп, днес Гоце Делчев – Пейо Яворов. Поради тази причина в днешното издание решихме да Ви припомним повече за неговият житейски и творчески път. За душата му на поет, но и на борец за свободата на българите, останали под турско робство след подписването на Берлинския договор ще говорим с Тодор Иванов, председател на фондация „Яворов“. Поканили сме също ѝ историка и ръководител на катедра „История“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Валентин Китанов.

Вие, нашите, слушатели също може да коментирате темата ни днес на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073 88 55 81, също така може да ни пишете на емайл: Pirin@focus-news.net.

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 16:00 до 17:00 часа с водещ Ливия Нинова.