Акценти в предаването „105 години свобода“ на Радио „Фокус“ – Пирин

Благоевград. Днешното издание на предаването „105 години свобода“ на Радио „Фокус“ – Пирин като дата на излъчване – 31 май се намира между две други изключително важни дата за българската история. Първата от тях е 26 май – денят, в който преди 102 години до кота 1050 в Завоя на река Черна, героично загива командирът на 9-ти пехотен Пловдивски полк полковник Борис Дрангов. Другата дата е 2 юни – денят на Ботев и на всички загинали за свободата на България. Поради тази причина днес сме Ви подготвили едно специално предаване посветено на героизма на полк. Борис Дрангов, но през призмата на филма „Срещи на първия ред: Красимир Узунов с полк. Борис Дрангов“, който тази седмица общо 7 пъти ще бъде излъчен в програмната схема на Българската национална телевизия. Според неговите автори и създадели – това е един чудесен начин да си припомним за двама големи български офицери, които вече не са сред нас – Красимир Узунов, създател и собственик на Националната радиоверига и Агенция Фокус, който ни напусна внезапно на 25 февруари, месец  след като навърши 56 години. Другият полк. Борис Дрангов е един от най-обичаните и уважавани офицери, участвали във войните за национално обединение, за който горд македонски българин съвсем спокойно може да кажем, че посвещава целия си живот на Отечеството. Наши гости днес ще бъдат генерал-майор Груди Ангелов, началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ и Красимир Кушев, сценарист на филма „Срещи на първия ред: Красимир Узунов с полк. Борис Дрангов“.

Очакваме и Вас, нашите слушатели на телефоните в студиото 0885 303 373 или 073 88 55 81 или на е-майл: Pirin@focus-news.net, за да коментирате днешната ни тема!

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 15.00 до 16.00 часа, с водещ Ливия Нинова.