Акценти в предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ на Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме да се връщаме назад в историята, за да си припомняме славните събития и личности, които допринесоха за нашата свобода. Тази година на 12 юни  ще отбележим 147 години от рождението на човекът, за който патриарха на българската литература Иван Вазов ще напише: „О, Македоньо, майко свята, за теб борих се и живях; от смърт не плашех се в борбата, но аз от свои я приех. Отидох жертва аз безплодна на братска злоба, но простих, че днеска виждам те свободна – о, майко красна, що любих!“ – Борис Сарафов. Повече за човекът „Со звезда на челото“ ще ни разкажат д-р Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей – Благоевград и уредникът в културната институция д-р Елена Александрова.

Линиите на предаването са отворени и за Вас, нашите слушатели ако искате да свържете с нас по днешната ни тема или за да предложите друга, която би Ви била интересна.

Очаквам ви на телефон 0885 303 373 или 073 88 55 81 или на е-майл: Pirin@focus-news.net.

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 15:00 до 16:00 часа с водещ Ливия Нинова.