Акценти в предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин продължаваме да се връщаме назад в историята, за да Ви разказваме за големите личности, свързани с историята на България.

На 6 януари с ритуали в цялата страна бе отбелязана 172-годишнина от рождението на един от най-гениалните български поети и революционери, който казва: „Само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си – само той може да го разбере и да му помогне“ – Христо Ботев. Поради тази причина решихме днес да Ви разкажем малко повече за неговата личност и дело, като за целта ни гостува историкът и в.и.д директор на Регионален исторически музей – Благоевград д-р Кирил Алексиев.

Вие, нашите, слушатели също може да коментирате темата ни днес на телефоните в студиото 0885 303 373 и 073 88 55 81, също така може да ни пишете на емайл: Pirin@focus-news.net.

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 15:00 до 16:00 часа с водещ Ливия Нинова.