Акценти в предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „105 години свобода“ по Радио „Фокус“ – Пирин ще насочим вашето внимание към една от емблемите на македонската песен в България. Неговото име е Илия Аргиров. Причината е, че на 19 март тази година отбелязахме 88 години от рождението му. В продължение на дълги години, той е един от малкото изпълнители, които отдават живота си в търсено, записването и популяризирането на песни от Македония. Наш гост в предаването ще бъде неговия син Димитър Аргиров, който от ранна детска възраст е възпитаван в любов към богатото песенно творчество на този регион и дори след смъртта на баща си не спира да твори и да разпространява творчеството му.

Очакваме и Вас, нашите слушатели на телефоните в студиото 0885 303 373 или 073 88 55 8, както и на е-майл: Pirin@focus-news.net, за да ни кажете какво е Вашето мнение за Илия Аргиров.

Предаването „105 години свобода“ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 15:00 до 16:00 часа с водещ Ливия Нинова.