Акценти в седмичното обзорно-публицистично предаване „Метроном” на Радио „Фокус” – Варна

Микрофон, студио

В седмичното обзорно-публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ – Варна наш събеседник ще бъде евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. С него ще обсъдим как в Европа се коментира политическата криза в България, както и ситуацията като цяло в Европа, свързана с референдума в Италия и миграционната криза. В първия час на предаването ще разговаряме и с кмета на Община Девня Свилен Шитов, който ще направи анализ на отминаващата 2016 година и ще отбележи основните акценти, по които администрацията ще работи през идната 2017 г.

Заедно с възпитаниците на Общинския детски комплекс във Варна Североизточно държавно предприятие даде символичен старт на коледната благотворителна кампания, която Министерството на земеделието и храните организира под наслов „Купи жива елхичка, помогни на дете”. Държавното горско стопанство във Варна също взе дейно участие в благородната инициатива. На тази тема ще обърнем внимание във втория час на предаването, като паралелно с това от проведена анкета ще разберем с кои събития и моменти варненци ще запомнят и изпратят 2016 г.

Подробности около кампанията „Изкуството за деца в нужда“ ще разкаже Елена Косева, управител на Фондация „Св. св. Константин и Елена”. Тя ще обясни  в какво се изразява активността и какви резултати са постигнати. В края на предаването ще събеседваме с Лидия Петрова, уредник на Етнографския музей във Варна, която ще представи любопитни факти около коледните традиции в Стара Варна.

„Метроном” е седмично обзорно-публицистично предаване на Радио „Фокус” – Варна и се излъчва всяка събота от 10.00 до 13.00 часа. Телефонът за връзка със студиото на Радио „Фокус” – Варна е 052/60 33 55. Слушайте ни и в интернет на адрес www.focus-radio.net. Водещ на „Метроном” тази седмица е Деница Николова.