Акценти в седмичното обзорно-публицистично предаване „Метроном” на Радио „Фокус” – Варна

Президентът Росен Плевнелиев даде през седмицата последната си пресконференция, с която отчете дейността от петгодишния си мандат. Новоизбраният държавен глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официално положиха клетва пред Народното събрание. Кулминацията на смяната на президентската власт ще се състои в неделя, когато 5-ят демократично избран държавен глава на България официално ще встъпи в длъжност. За управлението на досегашния президент и очакванията за политиката на новия държавен глава – в първия час на седмичното обзорно-публицистично предаване „Метроном” на Радио „Фокус” – Варна ще чуем мнението на политолога Първан Симеонов, на народния представител от БСП Ангел Найденов и на варненския политик д-р Янко Станев, лидер на СДС – Варна.

Поредното влошаване на времето блокира достъпа до много населени места в региона на Варна. Частично бедствено положение бе обявено в общините Долни чифлик и Суворово заради сериозни навявания и невъзможност за почистване на пътищата. Междувременно над 100 души са настанени в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна. В приюта е създадена необходимата организация за допълнително настаняване на хора при необходимост. Подробностите ще научим от Таня Василева, началник-отдел „Социални услуги и проекти“ в Община Варна.

Постепенно учебният процес в училищата във Варна се нормализира. По темата в предаването тази събота ще чуем Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

Тези и още теми очаквайте в седмичното обзорно-публицистично предаване „Метроном“, което се излъчва всяка събота от 10.00 до 13.00 часа. Телефонът за връзка със студиото на радио „Фокус” – Варна е 052/605 790. Слушайте ни и в интернет на адрес www.focus-radio.net.

Водещ на „Метроном” тази седмица е Марияна Валентинова.