Акценти в седмичното обзорно-публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново

Велико Търново. В обзорно-публицистичното предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново и тази събота ще се спрем на водещото и актуалното през седмицата. На 21 февруари изтече срокът за регистрация на кандидатските листи на партиите и коалициите за предсрочните парламентарни избори на 26 март, а на

24 февруари стартира предизборната кампания, която  ще продължи до 24 часа на 24 март, след което агитацията ще бъде забранена до края на изборния ден на 26 март. Кандидатските листи и шансовете на партиите ще коментираме с политолога проф. Тодор Галунов и с историка проф. Милко Палангурски.

Проверихме и как работят Районните избирателни комисии във Велико Търново и Ловеч, както има ли готовност Комисията по организационно-техническата подготовка на изборите в община Габрово за изборите на 26 март.

Нов аудио-визуален спектакъл на Царевец подготвят от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“. Повече за него ще ни разкаже управителят на Агенцията София Божкова.

В края на предаването ще научите как Габрово се представи на туристическото изложение в Букурещ.

Честотите на Радио „Фокус“ са 102.4 MHz за Велико Търново и 100.0 MHz за Свищов. Слушайте ни и в интернет на адрес  www.focus-radio.net. Водещ на “Метроном“ е Надежда Кръстева.