Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ на 17 октомври

Увеличава ли се броят на безстопанствените кучета в столицата? Кои са сериозните проблеми, които трябва да бъдат решени преди зимни сезон? Това гост ще коментираме с д-р Марина Иванова, директор на фондация „Четири лапи“ за България.
Себастиян Курц печели предсрочните парламентарни изборите в Австрия. Това сочат предварителните резултати. Знаете, че страната отиде на предсрочен вот след разрива в управляващата коалиция на социалдемократите, в която участваха и консерваторите. Как преминаха изборите? Какво ще последва за Австрия след излизането на окончателните резултати в четвъртък? Анализ ще направим с Мария Стоянова, дългогодишен кореспондент в Германия.
Празникът на военния парашутист ще бъде отбелязан на 17 октомври в Пловдив. Какво се предвижда в програмата? Защо точно на тази дата празнуват българските военни парашутисти и с какво се отличават те от останалите военнослужещи? Наш гост по темата ще бъде бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-ма бригада „Специални сили“.
В минутите след 09.00 часа ще отправим поглед и към село Поповица, община Садово, където носии на повече от 120 години са показани в музейна сбирка в читалището. Повече ще разберем от репортаж на Цветана Тончева от Радио „Фокус“ – Пловдив.
Междувременно в Батак започна Месецът на културно-историческото наследство, в който чрез поредица от инициативи ще бъдат представени и популяризирани културните, социални и образователни традиции през вековете. Повече за планираните дейности и проявите ще научим от колегата от Радио „Фокус“ – Пазарджик Албена Жилекова.
Тези и още теми – в „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ от 6.00 до 10.00, с водещ Деница Узунова.