Акценти в сутрешния блок „Добро утро, България“ на 14 февруари

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов участва в срещата на високо ниво на министрите на туризма в 28-те държави членки на Европейския съюз, която се проведе в София. Какви са перспективите за развитие на общините в туризма? Наш първи гост ще бъде именно кметът на Велико Търново. 58% от българите, които са чували за Истанбулската конвенция, не одобряват страната ни да я приеме. Това сочат част от изводите от изследователската програма на „Галъп интернешънъл“. В минутите след 8.00 часа темата ще коментираме със социолога Кънчо Стойчев.
14 февруари е денят на българския археолог, който се отбелязва от 1971 г. по инициатива на Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките. Трудна ли е професията на археолога? Има ли интерес от страна на младите хора да се развиват в тази област? Повече ще ни разкаже археологът проф. Николай Овчаров.
Още за народния обичай „Карнавали“, който ще бъде пресъздаден в пещерското село Радилово след повече от 70 години от неговото последно отбелязване ще разберем от репортажа на Албена Жилекова от Радио „Фокус“ – Пазарджик в минутите след 9.00 часа.
Tези и още теми в „Добро утро, България“ от 6.00 до 10.00 с водещ Деница Узунова.