Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ по Радио „Фокус“-Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „Часът на Благоевград“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще обърнем внимание на най-интересните и актуални теми за областния център. Като областен център, Благоевград е един от градовете, в който почти ежедневно могат да бъдат срещнати туристи от различни краища на страната и света. Предпочитани за посещение са възрожденският квартал „Вароша“ и Регионалният исторически музей, които са и обекти, включени в списъка със 100-те национални туристически обекта. Повече по темата ще допълни колегата Ливия Нинова. За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“. В рамките на три дни, жители и гости на областния център ще могат да се запознаят в детайли с български традиции, бит и култура. Подробности за фестивала ще научим от Яна Янакиева от отдел „Култура“ към Общината. Тя ще ни разкаже и за фолклорния фестивал „Балкански игри“, който предстои в областния център през уикенда. Ще Ви представим и повече информация за тържествения концерт на Камерна опера-Благоевград в Скопие, който предстои утре.

Вие, нашите слушатели, също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всякакви теми и въпроси, които са свързани с Община Благоевград.

Предаването „Часът на Благоевград “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа с водещ Натали Стефанова.