Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ по Радио „Фокус“-Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „Часът на Благоевград“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще обърнем внимание на най-интересните и актуални теми за областния център. И тази година ще се проведе традиционната надпревара „Училище на годината“. Официалното награждаване на призьорите ще бъде на 23 май вечерта в зала „Яворов“. Състезанието между отделните учебни заведения започна още преди няколко месеца чрез различни способи. Наш събеседник по темата ще бъде Елена Арнаудова от отдел „Култура“ към Община Благоевград. Изложба на Огнян Механджиев ще бъде експонирана в понеделник в малката зала на Градската художествена галерия в Благоевград. Освен това в четвъртък ще бъде открита и друга изложба, посветена на 24 май. За двете изложби, разговаряме с директора на Градска художествена галерия – Иван Милушев. Колегата Ливия Нинова ще ни разкаже и легендата за възникването на Благоевград. В Регионален исторически музей – Благоевград тече подготовката на изложбата „Живи тропически пеперуди“. От 20 май до 20 юни посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на едни от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята. По темата колегата Ливия Нинова разговаря с директора на музея – д-р Кирил Алексиев.

Вие, нашите слушатели, също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всякакви теми и въпроси, които са свързани с Община Благоевград.

Предаването „Часът на Благоевград “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа с водещ Натали Стефанова.