Акценти на предаването „Часът на Благоевград“ по Радио „Фокус“-Пирин

Благоевград. В днешното издание на предаването „Часът на Благоевград“ на Радио „Фокус“ – Пирин ще обърнем внимание на най-интересните и актуални теми за областния център. Европейското финансиране е изключително важно за развитието на всяка една община. Посредством европейските проекти и програми общините успяват да се развиват по-бързо от обикновено. По какви проекти с европейско финансиране работи Община Благоевград към днешна дата, ще попитаме зам.-кмета по Европейски проекти и програми – Зорница Кралева. Мащабна кампания за пролетно почистване започва в Благоевград. Тя е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и преминава под мотото „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Подробности научаваме от главния еколог на Общината – Диана Стефанова. Мото сезон 2019 г. ще бъде открит в Благоевград на 14 април. Повече по темата, свързана с откриването на сезона, но и с правилата, които следва да бъдат спазвани от мотористите ще чуем в следващия репортаж, който ни е подготвила колегата Ливия Нинова. Емблемата на Благоевград – Ансамбъл „Пирин“ е на турне в Палма де Майорка. Повече по темата научаваме от Яна Янакиева от отдел „Култура“ към Община Благоевград.

Вие, нашите слушатели, също може да се свържете с нас на телефоните в студиото – 0885 303 373 и 073/ 88-55-81 или на е-майл: pirin@focus-news.net, за да коментирате всякакви теми и въпроси, които са свързани с Община Благоевград.

Предаването „Часът на Благоевград “ се излъчва на честотите на Радио „Фокус“ – Пирин всеки петък от 12.00 до 13.00 часа с водещ Натали Стефанова.