Албена Георгиева, областен управител: Във Видинска област няма населени места без ток,пътищата са проходими при зимни условия

Във Видинска област няма населени места без електроснабдяване, няма затворени пътища – всички са проходими при зимни условия, каза областният управител на Видин Албена Георгиева, обобщавайки ситуацията  по време на днешното заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб. Във всички населени места има нормално водоподаване, няма бедстващи хора, както и не са подадени сигнали за аварии, стана ясно по време на заседанието на щаба.

Във училищата на територията на Видинска област се провеждат учебни занимания, единствено в две училища – ГПЧЕ „Йордан Радичков и Професионалната гимназия „Проф. Асен Златаров”,  по решение на директорите на учебните заведения, часовете в четвъртък и петък са били намалени на 20 минути. Има създадена организация и изготвени списъци за всички подлежащи на хемодиализа пациенти, за които е осигурен транспорт, а някои са настанени и хоспитализирани в областната болница.   Представителите  на всички организации и фирми, имащи отношение по зимната  обстановка в региона докладваха за предприетите мерки в 11-те общини, след падналия обилен снеговалеж през нощта на четвъртък срещу петък.

Републиканските пътища на територията на област Видин са проходими при зимни условия. Навсякъде се извършва непрекъснато снегопочистване и затворени за движение пътища няма, включително и по второкласната пътна мрежа.

Областният управител Албена Георгиева, по-рано днес, се включи и в заседанието на Общинския щаб за защита при бедствия проведен в сградата на община Видин.

От Националния институт по метеорология и хидрология е обявен жълт код за област Видин за опасност от заледяване. Призовават се гражданите и шофьорите да се движат с повишено внимание, както и да следят актуалните прогнози за времето.