Албена Георгиева, областен управител на Видин: Областта е с 9 номинации  в „Годишните награди за туризъм 2017” в конкурса на Министерството на туризма

Видинска област е с 9 номинации  в „Годишните награди за туризъм 2017” в конкурса на Министерството на туризма, каза за Радио „Фокус“ – Видин областният управител Албена Георгиева. Тя посочи, че  Община Видин е с три номинации в две категории. В категория „Туристическо събитие“ се състезава Средновековният фестивал „БъдинЪ“, а в категория „Изборът на българите“ – крепостта „Баба Вида“ и музей „Конака“. Община Белоградчик е с шест номинации в три категории със своите обекти – Белоградчишките скали и крепостта „Калето“, пещерата Магура и Историческия музей в Белоградчик и летния фестивал Опера на върховете – Белоградчишки скали. Георгиева призова всички жители, гости и приятели на областта да подкрепят номинациите от Видинска област в „Годишните награди за туризъм 2017”. „Всички наши туристически обекти и събития заслужават да се видят от България, Европа и света. Нека с гласа си допринесем за популяризиране на Видинска област, която с всяка изминала година се превръща във все по-желана туристическа дестинация и печели нови и нови приятели“ , допълни областният управител на Видин.

Конкурсът се провежда от Министерството на туризма, а годишните награди се  връчат в няколко раздела – в четири категории – професионални категории, художествени, община на 2017 и изборът на българите, която е и специалната категория на конкурса. В тази специална категория  са включени всичките 100 национални туристически обекти. Общо в 4-те категории,  участниците  се състезават в 16 подкатегории. Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм.

Подкрепете номинациите на Видинска област на адрес:

http://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/ – номинирани обекти в тази категория от област Видин са: Крепостта „Баба Вида“, историческият музей „Конака” във Видин, историческият музей в Белоградчик,  Белоградчишките скали и  крепостта „Калето”, пещера Магура, село Рабиша.

http://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/ – В категорията „Туристическа атракция/обект” от Видинска област са включени Белоградчишката крепост „Калето” и пещерата „Магура”.

http://tourismawards.bg/cat/turistichesko-subitie/ – В категория „Туристическо събитие” е номиниран видинския „Средновековен фестивал Бъдинъ”и летния  фестивал Опера на върховете – Белоградчишки скали.