Албена Ралчева, Ритуална зала- Варна: 10 двойки ще се венчаят във Варна на Празника на влюбените-14 февруари

Албена Ралчева, организатор на венчавки, в интервю за Радио „Фокус“ – Варна

 

Фокус:Колко двойки ще се венчаятна Празника на влюбените-14 февруари 2019 година?

Албена Ралчева: Във Варна ще се венчаят 10 двойки в на Празника на влюбените.

Фокус: Повече или по-малко сватбени ритуали са извършени от началото на 2019година, в сравнение с миналата?

Албена Ралчева: От началото на 2019 година се проведоха много повече сватбени ритуали в сравнение с миналата 2018 година.

Фокус:Ще има ли нещо по-интересно и необичайно на ритуалите на 14 февруари?

Албена Ралчева: По повод празничния ден церемониите ще бъдат по-тържествени с музикален фон.

Фокус: А какви ритуали са предпочитани от влюбените?

Албена Ралчева: През седмицата най-предпочитани са по-кратките сватбени ритуали. През уикенда влюбените могат да избират между битов ритуал, който е по-пищен, по шумен и увличащ със фолклорни песни и танци и класически ритуал, с изпълнение на живо на трио, звучи Менделсон  и по-съвременни мелодии  като фон на цялото събитие. Има възможност  влюбените да се венчаят под украсена арка с изнесен ритуал под открито небе в двора на Ритуална зала-Варна. Този сватбен ритуал  позволява присъствието на неограничен брой гости.

Фокус: През 2019 година на кой ден се очаква да има бум на сватби?

Албена Ралчева: Бум на сватбите се очаква на 19.09.2019г..Този ден е предпочитам заради повтаряемостта на числата. Друга дата, на която се очаква да се венчаят много влюбени е 08.08.2019г. Вече има записани двойки за сватбени ритуали за тези дати през 2019г., но има и влюбени, които искат непланирана сватба.В Ритуална зала- Варна идват двойки, който желаят да се омъжат на момента, но за съжаление няма как да стане. Когато си приготвят необходимите задължителни документи, при първа възможност ще бъдат оженени.

Фокус: Кои са по-отличаващите се двойки, които сте венчавали?

Албена Ралчева: Всяка  една двойка е уникална, но по-запомнящи се са тези със смесен произход. Все по-често организираме смесени бракове с представители на различни държави. Интересните двойки тепърва предстоят със старта на сватбен сезон 2019г.

Сияна БУХЛАРСКА